6x inspiratie voor meer innerlijke rust

Verlang je naar rust in jouw leven? Je bent niet de enige. Veel mensen ervaren een doorgaande drukte. Gebruik deze herfstperiode om weer meer de rust op te zoeken. Na de uitbundigheid van de zomer biedt de herfst alle ruimte om naar binnen te keren. Lekker cocoonen thuis. Als het 's avonds weer vroeg donker wordt, met een dekentje op de bank. Kaarsjes aan. Meebewegen met de cyclus van de seizoenen. Om zo weer op te laden, want dat is in onze jachtige maatschappij hard nodig.

Lees meer »

Rust werkt aanstekelijk

De vakantie is weer voorbij. Een heerlijke tijd van omlummelen. Even minder verplichtingen en drukte. De agend niet meer zo vol, geen school, minder werk, sport en andere sociale activiteiten. Een fijne tijd om op te laden. Waar we vaak reikhalzend naar uitkijken, want ons tempo ligt hoog in de Westerse wereld. Altijd maar doorgaan, niet gewend om rust te pakken. Want er is zoveel te doen. 

Lees meer »

Wat als je altijd maar najaagt, waar ga je dan aan voorbij?

Zie je dan de schoonheid van de natuur nog wel. De kleurige bermen, hoor je de vogels die fluiten, voel je het zonlicht op je huid? Heb je nog wel echt contact met de mensen om je heen? Aandacht voor wat iemand zegt of doet? Of gaan de dagen aan je voorbij. Geruisloos kun je niet zeggen, want het is continu druk in je hoofd en onrustig in je lijf. Je bent maar bezig met meer en harder werken. Voor nog meer succes, om nog mooier en leuker te zijn. Altijd in een staat van streven.

Lees meer »

Ons leven is niet bedoeld om opgebrand te zijn

We zijn een van de rijkste landen ter wereld. En scoren ook hoog in de top van de gelukkigste landen. Als we alleen kijken naar welvaart, dan zal dat kloppen. Maar het gaat er bij mij niet in dat we zo gelukkig zijn, als er tegelijkertijd zoveel mensen rondlopen met fysieke en mentale klachten. Ons welzijn ligt een stuk lager. Terwijl dat uiteindelijk veel belangrijker is om ons goed en gezond te voelen.

Lees meer »

De start bepaalt jouw dag

Hoe start jij je dag? Vanuit rust en tijd voor jezelf? Of is het net te laat opstaan, gehaast de deur uit vliegen om op tijd op je werk te zijn? De start bepaalt jouw dag🍀.

Lees meer »

Een dag niet gewandeld = een dag niet geleefd

Heb je het ook gelezen? Gister was in het nieuws dat je met 11 minuten wandelen per dag gezonder oud kunt worden! De positieve effecten zijn groot. En toch lees ik (bron RTL nieuws):Helft Nederlanders haalt het nietJe zou zeggen: 11 minuten per dag ervoor zorgen dat je hartslag omhooggaat, moet haalbaar zijn. Toch blijkt het nog best lastig. Volgens Eijsvogels komt uit onderzoek naar voren dat de helft van de Nederlanders de 150 minuten per week 'matig intensieve' beweging niet haalt, ondanks alle aandacht en campagnes. "Veel mensen hebben een zittend beroep. Dat zal ermee te maken hebben. En de bevolking wordt steeds ouder. Voor veel ouderen is het fysiek soms lastiger om te bewegen."

Lees meer »

Van angst naar vertrouwen

Na de Filipijnen had ik nog niet weer gedipt in het koude water. Ik moest echt weer een drempel over. Allemaal stemmetjes in m’n hoofd, kan het wel? Je bent het koude water ontwend. Straks gebeurt er wat. Je moet het eerst weer opbouwen. Het verlangen was er wel steeds. Maar het voelde nog niet goed. Ik heb het gelaten. Tot vanochtend. Zo’n prachtige ochtend, de zon die kracht gaf. Die m’n vertrouwen liet groeien, voorbij de angst. En daar zit de magie! Het was heerlijk, wat een kick!

Lees meer »

Wat ik meeneem...

Drie weken geleden kwamen we terug van ons familiebezoek in de Filipijnen. Met een hart vol herinneringen aan een hele waardevolle tijd. De manier van leven hier en daar verschilt enorm. Wat mij het meeste bij blijft is hoe je daar jezelf kunt zijn. Je wordt geliefd om wie je bent en niet om wat je hebt. Dat uitgangspunt vind ik zo’n verademing.In de Filipijnen gaat het er niet om welke kleren je draagt, hoe je huis er uit ziet, wat je bereikt hebt. In onze maatschappij is het allemaal meer prestatiegericht en buitenkant. Je bent iemand, maar hoe meer je bereikt, hoe meer je meetelt, lijkt het soms wel.

Lees meer »

Inspiratie en tips in je mailbox?

Kun jij af en toe wel even een zetje krijgen om in beweging te komen? Een stukje inspiratie ontvangen voor bewustwording, of een praktische ademhalingsoefening of meditatie? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail. Ik beloof je dat ik je niet wekelijks iets ga sturen. En wat je krijgt, daar heb je ook wat aan.