Over mij

Mijn naam is Naomi Respicio. De mooie achternaam die ik draag komt van mijn man Benedict, die van de Filipijnen komt. Na het overlijden van mijn vader in 2004 ben ik een tijdje op een cruiseschip gaan werken om meer van de wereld te zien. Daar ontmoette ik mijn grote liefde Benedict, een knappe Filipijnse jongen. Ons avontuur op zee kreeg een vervolg op het vaste land en ondertussen wonen we al heel wat jaren in Nederland. Getrouwd en drie kinderen rijker. Met enige regelmaat gaan we naar de Filipijnen, waar alle familie van Ben nog woont. Dit zijn unieke levenservaringen, die ons deels vormen en waar ik erg geïnspireerd door raak.


Mijn droom is een bijdrage te kunnen doen voor een liefdevollere maatschappij
met minder druk, stress, angst, oordelen
en meer rust, meer elkaar gunnen, meer blijheid,
meer ontspanning, meer positiviteit.


Als ervaringsdeskundige kan ik jou helpen

Het is zondagavond, ik neem mezelf voor om het vanaf morgen écht anders te gaan doen. Ik wil die eetbuien niet meer. De hele dag afwegen wat ik eet. Ik verlang naar rust in mijn hoofd. Naar gewoon te kunnen leven, zonder dat ik steeds in de weer ben met eten. 

De volgende dag, maandag. De hele dag is goed gegaan. Zie je wel, denk ik bij mezelf, ik kan het wel. Totdat ik 's avond een mailtje lees van een collega die niet helemaal tevreden is over een opdracht die ik deed. De toon raakt me. Ik voel een steek in mijn maag.

 

Het eerste wat ik doe is opstaan en naar de kast lopen. Daar ligt een zak chips. Al snel is deze geopend. Ik begin te eten. Zonder dat ik nog iets voel, zonder dat ik er ook maar iets van proef. Voordat ik het weet is de hele zak leeg. Ik ben niet meer te stoppen. Een pak koekjes wat er ligt gaat eraan. En de zoetigheid van een pak vla kan ik niet weerstaan. De knop is om.

 

Tot ik weer een beetje bij zinnen kom. En besef dat wat er nu naar binnen is gegaan, daar moet ik zo snel mogelijk weer vanaf  komen. Want ik zie mezelf alweer twee kilo zwaarder worden. Ik voel me beroerd en vies van alle vettigheid. Er is maar één uitweg...

 

Zo verliep mijn leven. Meer dan 30 jaar bepaalde eten in meer en mindere mate mijn leven. Vanaf mijn puberteit totdat ik een volwassen vrouw was, getrouwd met de leukste en de liefste, een prachtig gezin met drie kinderen. Wat een rijkdom. Maar nog steeds niet gelukkig met mezelf

 

Het had een grote impact op mijn leven. Nooit leefde ik voluit, want altijd was er die controle. Altijd maar bezig in mijn hoofd met eten. Aan de buitenkant niet zichtbaar, het was een innerlijke strijd die ik met mezelf voerde. En waar ik niemand bij betrok, want schaamte, schuldgevoel en bang voor verlies van controle voerde de boventoon. Ik leefde in continue angst. 

 

Het echte keerpunt kwam toen ik in aanraking kwam met lichaamsgericht werken. Door mijn eetstoornis had ik een haat/liefde verhouding met mijn lijf. Ik was ook totaal niet verbonden met mijn lichaam, ik leefde vanuit mijn hoofd. 

 

Tot ik leerde dat alle wijsheid in ons lijf zit. Door naar binnen te keren, ging ik ontdekken welke patronen en belemmeringen in mijn leven speelden. Kreeg ik inzichten in het ontstaan van mijn eetstoornis. Op dat niveau was ik nooit gekomen met alleen maar praten.

 

 

 

Een lichaamsgerichte aanpak gaat voorbij woorden en daar ligt het goud. 

Het is soms niet te beschrijven of uit te leggen wat het doet. Het is zelf ervaren. Ik ben van angst naar vertrouwen gegaan, van zelfhaat naar zelfliefde, van een beperkt leven naar vrijheid. Ik heb mijn eetstoornis gedag kunnen zeggen en daar ben ik elke dag dankbaar voor!

 

 

Het kan zo niet langer 


Mijn drijfveer is om iets betekenen voor een ander én voor de wereld.
Dit geeft zin aan het leven en maakt de wereld een stukje mooier.
Het maakt mij gelukkig als ik anderen verder kan helpen.


De weg van hoofd naar hart

Om hier te komen heb ik zelf ook een weg afgelegd. De afgelopen jaren volgde ik uiteenlopende trajecten, opleidingen en trainingen en deed ik heel wat zelfstudie, om steeds dichter bij mezelf te komen. Van ademwerk, opstellingen tot meditaties en van werkgelukdeskundige tot vitaliteits- en wandelcoaching, de traning tot Transformational Cupping therapeut en momenteel volg ik de opleiding Lichaamsgerichte Energetische Therapie. 


Ik ontdekte wat innerlijk werk doet en hoeveel resultaat daarmee te behalen is. Hoe ingenieus je eigen lichaam is, dat je mag vertrouwen op je lijf en het zelfhelend vermogen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je soms ook hard voor werken, maar het ruimt zoveel op. Mijn zelfliefde en eigenwaarde zijn gegroeid, ik zet steeds meer angsten opzij. Na jaren ben ik eindelijk van mijn eetstoornis af.  Ik durf steeds meer mijn eigen leven te leven, op basis van mijn eigen voorwaarden. Ik gun mezelf rust en leef bewuster. En daardoor kom ik steeds meer in de flow, zonder controle en veel moeten van mezelf.

Ik ben hier zo enthousiast over dat ik het nu ook zelf inzet om anderen te helpen. Want dat is mijn rode draad, dat ik graag anderen help om zich goed te voelen. Vanuit een holistische aanpak, omdat ik geloof dat hoofd, lijf en hart onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Graag voeg ik daar een 'touch of Asia' aan toe, zoals de Oosterse filosofie, Chinese geneeskunde en Filipijnse levensstijl. 

De natuur is de plek waar ik weer thuiskom bij mezelf. Ik start mijn dag altijd buiten, dat geeft me zoveel positieve energie. Het buiten zijn geeft me veel rust en inzicht. Hardlopend of wandelend kom ik tot mezelf. 


Inspiratie en tips in je mailbox?

Kun jij af en toe wel even een zetje gebruiken om in beweging te komen? Een stukje inspiratie ontvangen voor bewustwording, of een praktische ademhalingsoefening of meditatie? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail. Ik beloof je dat ik je niet wekelijks iets ga sturen. En wat je krijgt, daar heb je ook wat aan.