Over mij

Mijn naam is Naomi Respicio. De mooie achternaam die ik draag komt van mijn man Benedict, die van de Filipijnen komt. Na het overlijden van mijn vader in 2004 ben ik een tijdje op een cruiseschip gaan werken om meer van de wereld te zien. Daar ontmoette ik mijn grote liefde Benedict, een knappe Filipijnse jongen. Ons avontuur op zee kreeg een vervolg op het vaste land en ondertussen wonen we al heel wat jaren in Nederland. Getrouwd en drie kinderen rijker. Met enige regelmaat gaan we naar de Filipijnen, waar alle familie van Ben nog woont. Dit zijn unieke levenservaringen, die ons deels vormen en waar ik erg geïnspireerd door raak.


Mijn droom is een bijdrage te kunnen doen voor een liefdevollere maatschappij
met minder druk, stress, angst, oordelen
en meer rust, meer elkaar gunnen, meer blijheid,
meer ontspanning, meer positiviteit.


Ons motto is 'Things happen for a reason', daar geloof ik heel sterk in. Het is niet voor niets dat de Filipijnen een plek in mijn leven heeft. De manier van leven, daar kunnen wij hier veel van leren. Burnout kennen ze daar niet, durf ik wel te stellen. Je bent wie je bent, ongeacht wat je hebt of bereikt hebt. Het leven is simpeler, mensen zijn tevreden met wat ze hebben. En dat is regelmatig maar heel weinig. Ze blijven vriendelijk en liefdevol en kennen veel veerkracht. Die manier van leven draag ik graag over in onze westerse leefstijl.

Het kan zo niet langer 

Want hoe houdbaar is onze manier van leven nog? Met ons gedrag putten we onszelf én de aarde uit. Ongemerkt leggen we elkaar hoge standaarden op, willen we alleen maar meer, meer, meer. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, waardoor we blijven streven. Regelmatig lopen we onszelf voorbij, maar zijn we ons daar niet bewust van. Druk zijn lijkt wel de norm. Onze agenda’s puilen uit van de afspraken en we denderen maar door. We leven luxe levens en tegelijkertijd kampen we met allerlei  mentale en fysieke klachten.
We hebben alles wat we ons maar wensen kunnen en toch voelen we ons leeg van binnen. Zijn we continu op zoek naar voldoening en zingeving, die we zoeken in externe factoren. We hechten veel waarde aan prestatie en succes, maar dit zal nooit vervullen, want er is altijd drang naar meer. Welk leeg gat ben je dan aan het vullen? Als we niet zelf op de rem trappen, gaat er niks veranderen. Volgens mij is het leven niet bedoeld om opgebrand te zijn. Hier wil ik mensen heel graag bij helpen, dit laten inzien en de patronen die dit veroorzaken, duurzaam veranderen. Méér leven, met minder.

 

Wat is het geheim voor een vervuld leven?

Simple life, tevreden zijn met wat je hebt. Is het dan echt zo simpel? Wel als er minder verleiding om je heen is, als je minder te besteden hebt, het moet doen met wat er is. Terug naar de basis. Dat zie je in de Filipijnen. Het geluk halen zij daar niet uit spullen, maar uit het zijn met elkaar. Je hoeft niet te voldoen aan allerlei standaarden om iemand te zijn. Je bent wie je bent en dat is goed genoeg. Voel maar eens hoeveel rust dat geeft! Om van daaruit de verbinding met jezelf en met anderen te hebben. Dat gun ik jou ook. Deze leefstijl probeer ik ook hier na te streven. En eerlijk is eerlijk, dat lukt mij ook nog niet altijd. De maatschappij waar wij in leven is zo anders ingericht. Vraagt veel van ons. Maar toch geloof ik er in dat het mogelijk is. Dat het begint bij jezelf. Door kleine stapjes te zetten en andere keuzes te maken. Los te komen van wat was, wat je niet meer dient. Je eigen pad te bewandelen, zonder te voldoen aan allerlei verwachtingen. Niet meer mee gaan in meer, meer, meer. Het geluk zoeken en vinden in andere dingen, maar vooral in jezelf. Meer heb je niet nodig.


Mijn drijfveer is om iets betekenen voor een ander én voor de wereld.
Dit geeft zin aan het leven en maakt de wereld een stukje mooier.
Het maakt mij gelukkig als ik anderen verder kan helpen.


De weg van hoofd naar hart

Om hier te komen heb ik zelf ook een weg afgelegd. De afgelopen jaren volgde ik uiteenlopende trajecten, opleidingen en trainingen en deed ik heel wat zelfstudie, om steeds dichter bij mezelf te komen. Van ademwerk, opstellingen tot meditaties en van werkgelukdeskundige tot vitaliteits- en wandelcoaching en de opleiding tot Transformational Cupping therapeut.
Ik ontdekte wat innerlijk werk doet en hoeveel resultaat daarmee te behalen is. Hoe ingenieus je eigen lichaam is, dat je mag vertrouwen op je lijf en het zelfhelend vermogen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je soms ook hard voor werken, maar het ruimt zoveel op. Mijn zelfliefde en eigenwaarde zijn gegroeid, ik zet steeds meer angsten opzij. Na jaren ben ik eindelijk van mijn eetstoornis af.  Ik durf steeds meer mijn eigen leven te leven, op basis van mijn eigen voorwaarden. Ik gun mezelf rust en leef bewuster. En daardoor kom ik steeds meer in de flow, zonder controle en veel moeten van mezelf.

Ik ben hier zo enthousiast over dat ik het nu ook zelf inzet om anderen te helpen. Want dat is mijn rode draad, dat ik graag anderen help om zich goed te voelen. Vanuit een holistische aanpak, omdat ik geloof dat hoofd, lijf en hart onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Graag voeg ik daar een 'touch of Asia' aan toe, zoals de Oosterse filosofie, Chinese geneeskunde en Filipijnse levensstijl. 

De natuur is de plek waar ik weer thuiskom bij mezelf. Ik start mijn dag altijd buiten, dat geeft me zoveel positieve energie. Het buiten zijn geeft me veel rust en inzicht. Hardlopend of wandelend kom ik tot mezelf. 


Inspiratie en tips in je mailbox?

Kun jij af en toe wel even een zetje krijgen om in beweging te komen? Een stukje inspiratie ontvangen voor bewustwording, of een praktische ademhalingsoefening of meditatie? Schrijf je dan in voor mijn inspiratiemail. Ik beloof je dat ik je niet wekelijks iets ga sturen. En wat je krijgt, daar heb je ook wat aan.