Een vrij en gelukzalig leven, geef het de ruimte!

Gepubliceerd op 21 september 2023 om 13:23

Hoe meer ik met mezelf in verbinding kom, hoe meer ik begin te ontdekken waar ik blij van word. Welke aspecten belangrijk voor mij zijn om me gelukkig te voelen en het leven te leiden waar ik van droom. 

 

Zo wandelde ik afgelopen weekend in alle vroegte, iets waar ik altijd positieve energie uit haal. Terwijl ik mijn stappen zette, liep ik te mijmeren over de mooiste periodes uit mijn leven tot nu toe. Onze trouwdag, de geboorte van onze kinderen (in andere volgorde overigens, eerst kinderen, toen trouwen ;), de vakanties met elkaar, familiebezoek in de Filipijnen. Maar één periode sprong er gelijk wel heel duidelijk uit. Mijn tijd aan boord van het cruiseschip, waar Ben (mijn man) en ik elkaar ontmoetten. Ik zeg wel vaker, als ik de kans had, zou ik het zo weer doen! Wat was dat een fantastische tijd. 

 

Leven op de loveboat
Ik liep daar zelf ook even over door te denken. Wat maakte dat dit zo'n geweldige tijd was? Terwijl ik net daarvoor mijn vader verloren was na een jaar ziekbed. Dat was ook de reden dat ik er heel graag even tussenuit wilde. Ja, natuurlijk ik was nog jong, 25 jaar. Ik had nog geen gezin met bijbehorende verantwoordelijkheden. Elke dag werd ik wakker op een andere plek,die afwisseling, het reizen, daar houd ik nog steeds heel erg van. Andere uitzichten, nieuwe plekken ontdekken. Het leven aan boord met allemaal verschillende nationaliteiten. De crew parties, het contact met mensen, de avondjes in de bar en daarbij tot over m'n oren verliefd. Alles bij elkaar, gaf dat een intens gelukkig gevoel. 

 

Vrijheid blijheid
Terwijl ik er zo over nadacht, schoot het woord vrijheid mij te binnen. En ruimte. Daar was het gevoel dat ik net beschreef in te vangen, daar zit het in voor mij. Ik voelde me heel vrij aan boord, los van de verwachtingen van anderen, geen sociale verplichtingen. Ik kon mijn eigen gang gaan, niemand die er wat van vond. En al vond het thuisfront er wat van, ik kreeg dat toch niet mee. De zee, de ruimte, het uitzicht vanaf het dek, het gaf zo'n gevoel van vrijheid. Misschien herken je het wel een beetje, als je op vakantie gaat, dan ervaar ik in ieder geval ook weer even zo'n gevoel. 
 

Mijn kernwaarde
Voor mij is ruimte dus heel belangrijk, dan voel ik me vrij.
Ik heb het dan ook enorm getroffen met een heel lieve man en kinderen die mij alle ruimte geven om mij te kunnen ontwikkelen. Als ik buiten de ruimte op kan zoeken tijdens een wandeling, dan voel ik mij senang. Ik snap nu ook beter waarom ik niet van mensenmassa's houd, dan ervaar ik geen ruimte, dat voelt beklemmend. En mijn ultieme droom is nog eens buitenuit wonen, op de ruimte (zoals we dat in Friesland zeggen). 

 

Free your mind
Hoe zorg ik er voor dat ik die ruimte niet alleen in vakanties maar ook in het dagelijks leven ervaar? Door te visualiseren bijvoorbeeld. Ik stel me voor dat ik al in zo'n mooie woonboerderij woon en voel de vlinders gelukssensaties die dat geeft in mijn buik. Ik zie me al staan genietend van het uitzicht. Of al groente plukkend uit onze moestuin.
Elke dag ga ik naar buiten om de ruimte te ervaren. De frisse lucht, het uitzicht tijdens een wandeling is instant geluk voor mij. Ik probeer steeds meer los te komen van spullen, patronen, overtuigingen en mensen die mijn energie niet voeden. 
Hoe meer ruimte ik creëer in mezelf en om mij heen, hoe meer ik me vrij en gelukkig voel. Uiteindelijk is het ook een bepaalde mindset, door wie of welke gedachte laat ik me beperken? Welke ruimte neemt dat in? Wanneer ik me hier bewust van ben, kan ik hier andere keuzes in maken.  

 

Dat gun ik jou ook! En weet dat dit ook voor jou weggelegd is. Wil jij de weg vrij maken naar een blissful leven? Laten we samen kijken wat jij los mag laten om meer ruimte te ervaren. Om zo steeds dichterbij jezelf en jouw verlangens uit te komen. Opgeruimde ballast maakt plaats voor een gelukzalig gevoel. Dat hoef je niet buiten jezelf te zoeken, het zit al in jou.Geef het de ruimte!💗 


"Stilte geeft je hart de ruimte, om te voelen
wat klopt"