Van angst naar vertrouwen

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 11:43

Na de Filipijnen had ik nog niet weer gedipt in het koude water. Ik moest echt weer een drempel over. Allemaal stemmetjes in m’n hoofd, kan het wel? Je bent het koude water ontwend. Straks gebeurt er wat. Je moet het eerst weer opbouwen.
Het verlangen was er wel steeds. Maar het voelde nog niet goed. Ik heb het gelaten. Tot vanochtend. Zo’n prachtige ochtend, de zon die kracht gaf. Die m’n vertrouwen liet groeien, voorbij de angst. En daar zit de magie! Het was heerlijk, wat een kick!

Een jaar geleden werd ik me er steeds meer bewust van dat ik eigenlijk al heel lang vanuit angst leefde in plaats vanuit vertrouwen. Bang om mensen te verliezen, om geld kwijt te raken, om aan te komen, angst voor afwijzing, weinig zelfliefde en eigenwaarde.
Het gevolg was dat ik overal controle over wilde houden, wat ook weer veel spanning en energie kostte. Toen ik me eenmaal bewust was van die patronen en belemmeringen voelde ik heel sterk dat ik daar aan mocht werken. Om vrijer te kunnen leven en niet meer zo krampachtig. Maar juist vanuit rust, overgave en flow.

 

Een deep dive in mezelf. Want gedrag komt ergens vandaan.
Die reis naar binnen toe heeft me al heel wat opgeleverd. Elke bewustwording, elk nieuw inzicht is weer een kans om gevoel en gedrag om te zetten. Ik kom veel dichterbij mezelf, begin mezelf steeds meer te waarderen. De energie in mezelf verandert en daarmee verandert ook alles om me heen. Er zijn al heel wat tranen gevloeid, maar wat ruimt dat heerlijk op en wat geniet ik ook van dit proces en deze groei. Vanochtend in het koude water was het weer alleen ik en m’n adem, meer is er niet nodig.🙏🏼

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.