Wat ik meeneem...

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 10:41

Drie weken geleden kwamen we terug van ons familiebezoek in de Filipijnen. Met een hart vol herinneringen aan een hele waardevolle tijd. De manier van leven hier en daar verschilt enorm. Wat mij het meeste bij blijft is hoe je daar jezelf kunt zijn. Je wordt geliefd om wie je bent en niet om wat je hebt. Dat uitgangspunt vind ik zo’n verademing.

In de Filipijnen gaat het er niet om welke kleren je draagt, hoe je huis er uit ziet, wat je bereikt hebt. In onze maatschappij is het allemaal meer prestatiegericht en buitenkant. Je bent iemand, maar hoe meer je bereikt, hoe meer je meetelt, lijkt het soms wel.

En ja, ik doe daar ook aan mee, ik voel ook regelmatig de druk. Het huis moet wel opgeruimd zijn als er iemand komt, want stel je voor…Soms schaam ik me voor de oude barrel waar we nog in rijden (al hebben we nog steeds plezier van onze onverwoestbare Toyota😁), want wat denkt men daar wel niet van.
En tuurlijk weet ik ook wel dat je hier niks van aan moet trekken, dat het daar niet om gaat, maar toch is dat niet altijd zo simpel. Als de omgeving het allemaal zo goed voor elkaar lijkt te hebben. Willen we niet allemaal voldoen aan dat ‘perfecte plaatje’? Maar wat leggen we onszelf daar wel niet mee op? Al die mensen die met stress en burn-out kampen, heeft dat hier ook mee te maken?

In de Filipijnen is lang niet alles voor elkaar. Mensen hebben vaak de middelen er ook niet voor. In onze ogen zijn de huizen schots en scheef, dragen ze niet de nieuwste mode. Maar doet dat er toe? Nee! En misschien omdat het bij de meesten zo is, maakt het ook niet uit. Wat een rust en ontspanning geeft dat. Niet altijd meer of beter willen. Het gaat om jou als persoon. Diepe connecties, plezier maken met elkaar. Los van al het materiële. Onvoorwaardelijk.

Mijn intentie is om daar nog meer naar te leven. En anderen daar ook mee te inspireren. Deze vakantie heeft het nog weer eens extra aangewakkerd. Gewoon zíj́n is genoeg, niets meer en niets minder. Echte rijkdom zit van binnen!🍀

#tevreden #meerlevenmetminder #simpelweggelukkig

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.