Een dag niet gewandeld = een dag niet geleefd

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 17:24

Heb je het ook gelezen? Gister was in het nieuws dat je met 11 minuten wandelen per dag gezonder oud kunt worden! De positieve effecten zijn groot. En toch lees ik (bron RTL nieuws):

Helft Nederlanders haalt het niet
Je zou zeggen: 11 minuten per dag ervoor zorgen dat je hartslag omhooggaat, moet haalbaar zijn. Toch blijkt het nog best lastig. Volgens Eijsvogels komt uit onderzoek naar voren dat de helft van de Nederlanders de 150 minuten per week 'matig intensieve' beweging niet haalt, ondanks alle aandacht en campagnes. "Veel mensen hebben een zittend beroep. Dat zal ermee te maken hebben. En de bevolking wordt steeds ouder. Voor veel ouderen is het fysiek soms lastiger om te bewegen."

Er is dus nog een hoop werk aan de winkel om mensen meer in beweging te krijgen. Vooral in kantoor omgeving. Een paar tips:

πŸ€ start voor je werk met een rondje, die heb je dan maar weer te pakken
πŸ€ leg ‘s avonds je (sport)kleding al klaar, dan heb je de intentie om te gaan gezet en dat helpt om uit dat warme bed te komen
πŸ€ sta eerder op en ga in het donker, bijkomend voordeel dat niemand je slaperige hoofd ziet
πŸ€ ben je geen ochtendmens, ga dan ‘s avonds😊

Voor werkgevers:
πŸ€ normaliseer naar buiten gaan tijdens werktijd. Niet alleen voor lunchpauzes. Maar ook daar buiten. Faciliteer wandel vergaderingen of brainstormtijd in de buitenlucht. Bijkomende voordelen: van frisse lucht worden mensen productiever, ontstaan betere ideeën en wordt ook nog eens gewerkt aan vitaliteit.

#wandelen #vitaliteit #werkgeluk #duurzameinzetbaarheid

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.