Ons leven is niet bedoeld om opgebrand te zijn

Gepubliceerd op 18 juli 2023 om 17:22
We zijn een van de rijkste landen ter wereld. En scoren ook hoog in de top van de gelukkigste landen. Als we alleen kijken naar welvaart, dan zal dat kloppen. Maar het gaat er bij mij niet in dat we zo gelukkig zijn, als er tegelijkertijd zoveel mensen rondlopen met fysieke en mentale klachten. Ons welzijn ligt een stuk lager. Terwijl dat uiteindelijk veel belangrijker is om ons goed en gezond te voelen.

 

In onze maatschappij zijn we continu bezig met presteren, najagen van succes en meer, meer, meer. Is dit nog wel houdbaar? We putten onszelf en de aarde uit. Natuurlijk is financiële vrijheid fijn en mogen we genieten van mooie spullen. Alleen is dit vaak kortstondig geluk en zijn we snel geneigd nog meer te willen hebben. Wanneer is het genoeg?
Echt geluk zit veel meer in de kleine dingen. Kunnen genieten van de zon die opkomt, van de bloemen die in bloei staan. In verbinding zijn met anderen. Aandacht hebben voor elkaar. Plezier maken.

Daar is veel meer rust voor nodig. Vertragen en verstillen. Zodat je los kunt komen van de dagelijkse drukte. Dat je kunt voelen wat jou voedt. Waar je blij van wordt.
Probeer het maar eens, begin gewoon met een paar minuten per dag. Even bewust stilstaan, een momentje voor jezelf. Vanuit rust kan jouw energie weer gaan stromen. Heb een mooie dag!🍀

#bewustleven #aandacht #rust #energie