Wat als je altijd maar najaagt, waar ga je dan aan voorbij?

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 10:16
Zie je dan de schoonheid van de natuur nog wel. De kleurige bermen, hoor je de vogels die fluiten, voel je het zonlicht op je huid? Heb je nog wel echt contact met de mensen om je heen? Aandacht voor wat iemand zegt of doet? Of gaan de dagen aan je voorbij. Geruisloos kun je niet zeggen, want het is continu druk in je hoofd en onrustig in je lijf. Je bent maar bezig met meer en harder werken. Voor nog meer succes, om nog mooier en leuker te zijn. Altijd in een staat van streven.

 

Tot je ontdekt dat dit je niet brengt waar je naar op zoek bent. Tot je merkt dat je die leegte in jezelf niet kunt vullen met materialisme en luxe spullen. Tot je in de gaten hebt dat je maar door blijft gaan om niet te voelen wat diep van binnen gaande is. Omdat je voorbij gaat aan jezelf. En je alleen maar meer van jezelf verwijderd raakt.
We zijn zo gewend om maar door te gaan. Tot je op een punt komt dat je niet verder kunt, je letterlijk uitgeput bent.

Zou het niet heerlijk zijn om wel eens op die rem te trappen? Tijd voor jezelf te maken? Het is zo hard nodig, om de verbinding met jezelf, met anderen en de natuur te herstellen. Je mag vertragen, de rust nemen. Oude patronen loslaten. Dan ontstaat er weer ruimte voor ideeën en inspiratie, gaat de energie weer stromen. Vanuit rust ontmoet je jezelf én ga je de dingen doen waar jij blij van wordt. Rust is het recept voor een gelukkig leven. Gun het jezelf.🍀

#rust #bewustleven #welzijn #vitaliteit #geluk

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.