Transformational Cupping

Oude pijn, ziekte en emoties slaan we op in ons lichaam. Vaak gebeurt dit onbewust. Opgeslagen afvalstoffen zetten zich vast in je lijf en zorgen voor blokkades en verklevingen. Maar ook onverwerkt trauma en opgeslagen emoties zorgen ervoor dat de doorstroom blokkeert. Hierdoor kun je minder lekker in je vel komen te zitten.

Transformational Cupping is een unieke behandeling die alles in beweging zet. De focus ligt bij cuppen op de dieper gelegen lagen zodat het bloed weer ruimte krijgt om te stromen. Door cupping trek je de huid wat omhoog. De verklevingen, (energetische) blokkades en afvalstoffen die daaronder zitten worden losgemaakt en de doorbloeding wordt enorm gestimuleerd. Door de afvoer van afvalstoffen ontstaat er een vrije doorstroom van zuurstofrijk bloed, wat resulteert in een lichter gevoel en een vernieuwde energiestroom.

Cuppen is een hele mooie lichaamsgerichte therapie met een holistische benadering. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, zo heeft je lichaam invloed op je denken en je denken heeft invloed op je lichaam. Door het bewegen van de cup en het manueel masseren van je bindweefsel komen blokkades los en kan je energie weer gaan stromen.  

Laat fysieke spanningen, verschillende lichamelijke klachten, stress en emotionele bagage loskomen en verdwijnen. Bevrijd je lichaam van alle ballast. Je huid gaat stralen en wordt strakker. Alles gaat weer stromen en je komt letterlijk en figuurlijk beter in je vel!

"Als dingen in jou veranderen, veranderen de dingen om je heen"

Transformational Cupping®:

 • helpt blokkades en opgeslagen emoties los te maken.
 • brengt je energiebanen, de meridianen, weer in balans.
 • zorgt voor een betere verbinding met lichaam & geest.
 • heeft een positief effect op migraine/hoofdpijn, pijnlijke vastzittende spieren.
 • laat organen beter werken.
 • heeft een stimulerend effect op het immuunsysteem.
 • bevordert de bloedsomloop en de aanvoer van zuurstofrijk bloed.
 • voert afvalstoffen af, het lymfesysteem kan beter opruimen, dit vermindert vetophopingen, vochtophopingen en cellulitis.
 • laat je huid soepeler worden en stralen.

Hoe gaat cupping massagetherapie in zijn werk?

Door het cuppen met een glazen cup wordt de huid vacuüm gezogen. De cup wordt over je lichaam bewogen op de te behandelen zone(s). Dit wordt vooraf gegaan door een manuele massage om verklevingen en opgehoopte afvalstoffen op te speuren. Vervolgens bouw ik het cuppen rustig op, waarbij ik constant bij je check hoe het met je gaat.

Een behandeling kan namelijk best even gevoelig of intens zijn. Als bepaalde blokkades er al een tijdje zitten kan je lichaam wat weerstand geven om het los te laten. Juist daarom zorg ik voor een liefdevolle en fijne setting, zodat jij echt kan ontspannen tijdens de behandeling. Ik leer je hoe jouw adem en mindset je daarbij kunnen ondersteunen. Je mag op het zelfhelend vermogen van je lichaam vertrouwen, je bent tot zoveel meer in staat dan je denkt.

Na de behandeling merk je over het algemeen meteen verlichting. En het werkt ook nog even door. Je kunt daarom moe zijn en het kan wat beurs gaan voelen. Dit verschilt per persoon. Drink voldoende water in de dagen erna (minimaal 2 liter per dag), dat helpt bij het afvoeren van de afvalstoffen.

Wat deze behandeling echt bijzonder maakt, is dat het op zoveel lagen werkt. Het helpt niet alleen fysiek, maar kan ook een effect hebben op mentaal en emotioneel niveau.


Tarieven 

Oude ballast opruimen is geen quick fix. Wat opgeslagen ligt in je lijf, is er ook niet in één dag gekomen. Vandaar dat ik werk met pakketten. Je kunt kiezen uit een pakket met 3 of 6 sessies. Zo is er voldoende tijd en ruimte voor jouw lijf en systeem om alles te verwerken en te integreren. Dit geeft de meeste kans op een duurzaam resultaat. 
Wil je eerst eens proberen of cupping massagetherapie iets voor je is? Dan kun je een kennismakingssessie boeken van 30 minuten. Neem je vervolgens een pakket af, dan worden de kosten van de kennismaking in mindering gebracht. 

Kennismakingssessie 30 minuten

Pakket 3 sessies

Pakket 6 sessies 

€ 35

€ 235
€ 450   Wist je dat veel werkgevers trajecten vergoeden? Hier vind je meer info daarover.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de klachten die je ervaart. Samen bekijken we wat nodig is en natuurlijk is het altijd aan jou om daarin een keuze te maken. 
Om kennis te maken met cuppen en te ervaren of het wat voor je is, kun je eerst een losse sessie boeken. Verder werk ik met pakketten van 3 of 6 sessies. Daarnaast bied ik trajecten aan, waar cupping gecombineerd wordt met wandelcoaching en andere therapievormen. 

Ik heb een gevoelige huid, kan ik dan de cupping behandeling krijgen?

Ja, dat kan. Zelfs bij een gevoelige huid kan ik cuppen. Uiteraard houd ik wel rekening met jouw gevoelige huid.Ik check regelmatig bij je of de behandeling te doen is waarbij jij je grenzen kunt aangeven. 

Wanneer kun je geen cupping behandeling krijgen?

 • Zwangerschap en het geven van borstvoeding.
 • Auto immuunziektes.
 • Kanker.
 • Ernstig hartfalen.
 • Bloedarmoede.
 • Ernstige spataderen.
 • Leverfalen en nierfalen.
 • Epilepsi
 • Hepatitis B.
 • Koorts.

Doet een behandeling pijn?

Een cupping behandeling kan gevoelig zijn. Alles wat pijn doet zijn afvalstoffen en verklevingen in de diepere lagen. Ik ga voorzichtig te werk en als het te pijnlijk is, laten we die plek eerst met rust. Het wordt wel elke keer minder pijnlijk en daardoor draaglijker, omdat het loskomt. 

Wat merk ik na de cupping?

Je zult je gelijk lichter voelen en opgeruimd. Ook kan het zijn dat er emoties loskomen, dit is heel normaal. Belangrijk om die ook de ruimte te geven, je hoeft er verder niks mee te doen. Dit gaat vanzelf uit je lichaam. Heb je er teveel last van, neem dan contact met me op. 
Soms voel je je wat moe of suf na de behandeling, je hebt ongemerkt hard gewerkt! Je lichaam mag zich herstellen en dit kost energie. Dit kan een aantal dagen duren. 
Niet iedereen wordt rood/blauw, dit verschilt per persoon. Het gebied dat behandeld is kan wat opzwellen of vocht vasthouden. Dit verdwijnt na 2 tot 10 dagen. Geef je lijf de rust en aandacht die nodig is.