Bestaat jouw leven uit:

 • diëten
 • de hele dag bezig zijn met eten
 • obsessief sporten
 • afwegen 
 • eten labelen als 'goed' en 'slecht' ?

Dan weet ik welke innerlijke strijd jij elke dag voert. Hoe vermoeiend dit is. Hoe erg je de controle probeert te houden op jouw leven. En dat dit niet langer vol te houden is. Misschien denk je dat het meevalt, maar wordt het toch wel tijd om te erkennen dat er meer aan de hand is. Dat is de eerste stap naar een vrij leven zonder eetstoornis. Daarom, goed en moedig dat je hier bent! 

Veilig en zonder oordeel, ik begrijp wat er in jou speelt 

Een eetstoornis bepaalt je leven. Het wordt tijd om de regie terug te pakken. Dat doe je niet door nog weer een ander dieet te volgen, je eetgedrag aan te passen of vaker op de weegschaal te gaan staan. Heeft je dat tot nu toe opgeleverd dat je verlost bent van de eetproblemen? Nee, helaas niet. Met al je goede bedoelingen, je focust je op de verkeerde dingen. Een eetstoornis wordt gevoed van binnenuit. Daar ligt de sleutel tot verandering. 

Er is een leven
voorbij de eetstoornis 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen, het kan echt anders. Er is een leven zonder eetstoornis mogelijk. Ook al dacht ik op een gegeven moment, het zal vast een onderdeel van mijn leven blijven, mijn zwakke plek. Ergens had ik de hoop al opgegeven. Tot ik ging samenwerken met mijn lichaam, in plaats van tegen mijn lichaam. 

 


Verlang jij er naar
om voluit te leven?

Wanneer jouw leven zo beïnvloed wordt door eten, leef je niet maximaal. Met je ene helft doe je wel alsof je er bij bent, maar tegelijkertijd is je andere helft zo druk met jouw eetgedrag, dat je nooit echt voluit aanwezig bent. Hierdoor:

 • leef je op de rem en kom je niet vooruit 
 • blijf je vastzitten in de vicieuze cirkel 
 • houd je angst en weinig vertrouwen 
 • is je sociale leven beperkt 
 • geniet je niet volop 
 • en vraag je je af, wie ben je nu echt?
  Wie zou je zijn zonder eetproblemen?

Door weer echt verbinding met jezelf te maken, kun jij:

 • werken aan een duurzaam herstel 
 • de kern, de ware oorzaak, aanpakken  
 • je weer happy met jezelf voelen 
 • leren voelen waar jouw behoeftes liggen
 • jezelf verlossen van de eetstoornis
 • leven naar jouw wensen en verlangens 
 • kortom: écht voluit leven! 

Als ervaringsdeskundige kan ik jou helpen

Het is zondagavond, je neemt jezelf voor om het vanaf morgen écht anders te gaan doen. Je wilt die eetbuien niet meer. De hele dag afwegen wat je eet. Je verlangt naar rust in je hoofd. Naar gewoon te kunnen leven, zonder dat je steeds in de weer bent met eten. 

De volgende dag, maandag. De hele dag is goed gegaan. Zie je wel, denk je bij jezelf, je kunt het wel. Totdat je 's avond een mailtje leest van een collega die niet helemaal tevreden is over een opdracht die je deed. De toon raakt je. Je voelt een steek in je maag.

 

Het eerste wat je doet is opstaan en naar de kast lopen. Daar ligt een zak chips. Al snel is deze geopend. Je begint te eten. Zonder dat je nog iets voelt, zonder dat je er ook maar iets van proeft. Voor je het weet is de hele zak leeg. Je bent niet meer te stoppen. Een pak koekjes wat er ligt gaat er aan. En de zoetigheid van een pak vla kun je niet weerstaan. 

Tot je weer een beetje bij zinnen komt. En beseft dat wat er nu naar binnen is gegaan, je daar zo snel mogelijk weer van af moet komen. Want je ziet jezelf alweer een kilo zwaarder worden. Je voelt je beroerd en vies van alle vettigheid. Er is maar één uitweg...

 

Zo verliep mijn leven. Meer dan 30 jaar bepaalde eten in meer en mindere mate mijn leven. Vanaf mijn puberteit totdat ik een volwassen vrouw was, getrouwd met de leukste en de liefste, een prachtig gezin met drie kinderen. Wat een rijkdom. Maar nog steeds niet gelukkig met mezelf

 

Het had een grote impact op mijn leven. Nooit leefde ik voluit, want altijd was er die controle. Altijd maar bezig in mijn hoofd met eten. Aan de buitenkant niet zichtbaar, het was een innerlijke strijd die ik met mezelf voerde. En waar ik niemand bij betrok, want schaamte, schuldgevoel en bang voor verlies van controle. Ik leefde in continue angst. 

Het echte keerpunt kwam toen ik in aanraking kwam met lichaamsgericht werken. Door mijn eetstoornis had ik een haat/liefde verhouding met mijn lijf. Ik was ook totaal niet verbonden met mijn lichaam, ik leefde vanuit mijn hoofd. 

 

Tot ik leerde dat alle wijsheid in ons lijf zit. Door naar binnen te keren, ging ik ontdekken welke patronen en belemmeringen in mijn leven speelden. Kreeg ik inzichten in het ontstaan van mijn eetstoornis. Op dat niveau was ik nooit gekomen met alleen maar praten.

Een lichaamsgerichte aanpak gaat voorbij woorden en daar ligt het goud. 

Het is soms niet te beschrijven of uit te leggen wat het doet. Het is zelf ervaren. Ik ben van angst naar vertrouwen gegaan, van zelfhaat naar zelfliefde, van een beperkt leven naar vrijheid. Ik heb mijn eetstoornis gedag kunnen zeggen en daar ben ik elke dag dankbaar voor!


Samenwerken aan herstel

Je voert al zo lang een eenzame strijd tegen de eetstoornis. Dat hoeft niet langer. Laten we samen gaan werken. Jij en ik. En jij en je lijf.

Mijn aanpak voor duurzaam herstel
In een veilige setting en liefdevolle bedding gaan we vertragen en verstillen. Gaan we naar die diepere lagen in jou. Om te onderzoeken wat daar leeft en wat jou belemmert om maximaal te leven. Had je een emotioneel afwezige ouder/verzorger? Stond je er al jong alleen voor? Droeg jij veel verantwoordelijkheid in je jonge jaren? Ken je geen zelfliefde? En heb je een laag zelfbeeld? Heb je niet geleerd om met emoties om te gaan? De eetstoornis is een symptoom van een dieperliggende oorzaak. Het is een reactie op gemis, op leegte, op verdriet of andere trauma's en gevoelens.

Een eetstoornis wordt gevoed van binnenuit
We gaan niet werken met een dieet, eet- of beweegregels of elke week op de weegschaal. In mijn visie is dat symptoombestrijding en kom je niet tot de kern. Wij gaan samen een laag dieper, zodat je écht de wortel van jouw eetstoornis aanpakt. Het resultaat is een liefdevolle relatie met jezelf, waardoor je ook een gezonde relatie met eten krijgt.

 

Wacht niet langer, de verandering zit in jou
Als ik het kan, kan jij het ook. Ik geloof er in dat we samen jouw leven kunnen transformeren. Heb je vragen, wil je graag kijken wat ik voor je kan doen, stuur me gerust een bericht. Mijn mailbox staat open voor jou.