Afscheid nemen van emotie-eten

3 maanden begeleiding bij emotie-eten

Wat zit er achter jouw eetgedrag?

We kennen allemaal wel de momenten dat we naar een zak chips en pak koekjes grijpen, als we ons niet zo goed voelen. Dat is voor een keer ook niet zo erg. Maar merk je dat dit structureel gebeurt en het steeds vaker voorkomt dat je ongecontroleerde eetbuien hebt? Dan mag je gaan luisteren naar dit signaal van jouw lichaam.

Iets in jou vraagt om aandacht, maar het is nog zo lastig om die gevoelens toe te laten. Daarom eet je ze weg. Je herkent het vast wel, een e-mail van een collega die je raakt, een uitspraak van je partner of vriendin die iets in jou triggert. De onrust die opkomt maakt dat je naar de kast loopt om te eten. Ook al heb je geen fysieke honger. 

 

Het blijft niet bij een pak koekjes, chips en ijs zijn ook niet veilig. Zonder dat je het echt proeft neem je alles tot je en kom je tot rust. Deze tijdelijke verlichting helpt je door dit moment heen. Maar achteraf voel je je schuldig en baal je helemaal als je ook nog bent aangekomen. De verdrietige gevoelens maken dat je weer naar eten verlangt en zo is de vicieuze cirkel rond. 

 

Al je pogingen om dit patroon te doorbreken hebben tot nu toe nog niet tot blijvend resultaat geleid. Er is een andere aanpak nodig, die de bron van jouw eetgedrag raakt. Je gaat jezelf leren voeden op een gezonde manier. 

 

 

 

 

Wat kun je verwachten?

  • in drie maanden tijd werken we aan een andere kijk op emotie-eten;
  • door bewustwording en inzichten leer je gezonde manieren om met je emoties om te gaan, waardoor emotie-eten niet meer nodig is;
  • we starten met een intake en stellen doelen vast waar je aan gaat werken;
  • je hebt drie live sessies van 1,5 uur waarin we samen aan de slag gaan;
  • daarin maak ik gebruik van diverse methodes als Emotional Freedom Technique, healing, meditatie, ademhalings-technieken, Transformational cupping en wandelcoaching;
  • omdat ieder persoon anders is, stem ik mijn aanpak af op jou, je krijgt dus altijd maatwerk wat bij jou, op dat moment past; 
  • je ontvangt oefeningen en concrete handvaten voor thuis om nieuwe patronen te integreren;
  • tussen de sessie door hebben we regelmatig contact;
  • je kunt dan laten weten hoe het gaat, of je nog vragen hebt of hulp nodig hebt. Ik ben er voor jou;
  • na afloop van het traject ervaar jij vrijheid in eten en leven!

Hoe zou het zijn...

dat een eetbui niet meer jouw manier is om rust te vinden, om gevoelens uit de weg te gaan? Maar dat je de kracht en liefde die in jou ligt weet in te zetten voor een gezonde relatie met jezelf en met eten. Zorgeloos kunnen genieten van eten, dat klinkt toch geweldig? 


"Emotie-eten is een vicieuze cirkel die jij kunt doorbreken"


Maar hoe dan?

Weet jij waarom je eet? Waar jij echt honger naar hebt? Wanneer je hier meer inzicht in krijgt en bewust wordt van het beschermings- en overlevingsmechanisme waar jouw eetgedrag voor staat, dan gaat er een wereld voor je open. Ineens wordt het helder en ga je de functie van jouw eetbuien begrijpen. 

Dit is de start van verandering.